US Open
0

Đoković ugostio djecu žrtava 11. septembra

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najbolji srpski teniser Novak Đoković tokom US Opena je pozvao grupu djece žrtava terorističkog napada na SAD 11. septembra 2001. godine da prate njegove mečeve.

Đoković je istaknuo da sa djecom nije želio pričati o tragediji koja ih je zadesila, već im samo omogućiti dobru zabavu.

  • Na tu sam ideju došao prije turnira, ali nisam o njoj želio govoriti. Nadam se da će toj djeci posjet US Openu nešto značiti. Jedan dječak s kojim sam se upoznao je prvi puta pratio jedan teniski meč uživo – izjavio je Đoković, koji je djecu i darovao nakon pobjede u četvrtfinalu protiv Španca Fernanda Verdasca.

Đoković je u New Yorku prvi puta ove sezone stigao do polufinala na jednom Grand Slam turniru sezone.

  • Sjajan je to osjećaj, pogotovo s obzirom da na prethodna tri Grand Slam turnira nisam bio uspješan. Sada osjećam neku vrstu olakšanja.

Sljedeći protivnik bit će mu najbolji svjetski teniser, Švicarac Roger Federer, koji je na US Openu trijumfirao na zadnjih pet izdanja, a trenutno je u nizu od 39 pobjeda zaredom na posljednjem Grand Slam turniru sezone.

  • O Rogeru je suvišno trošiti riječi, njegovi rezultati na ovom turniru govore sve. Puno puta smo već igrali, među nama nema nikakvih tajni. Pitanje je ko će imati dobar dan, nadam se da ću to biti ja – zaključio je četvrti teniser svijeta.