ATP Miami
0

Đoković u polufinalu pobijedio Federera

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Srpski teniser Novak Đoković prvi je finalist ATP Masters 1000 turnira u Miamiju. U polufinalu je svladao drugog tenisača svijeta, Švicarca Rogera Federera 3-6, 6-2, 6-3.

Bio je to njihov deseti susret i treća pobjeda srpskog tenisera, ovaj puta ostvarena nakon 108 minuta igre.

Otvaranje meča u potpunosti je pripalo Federeru koji je dominantno došao do 5-1, a potom nakon kraćeg pada u igri i prednosti od seta razlike. No, vrlo brzo je i stao, ili tačnije prepustio trećem teniseru svijeta da preuzme igru nastavku. Đoković je to i učinio odmah na otvaranju uzevši servis svom protivniku, a potom to i ponovivši odmah nakon što je Federer breakom smanjio na 3-2.

Vidjelo se da Federer fizički pada u igri, njegove lopte više nisu pogađale cilj, a ruka mu je drhtala na servisu. Frustracija koja se sakupila u jednoj je trenutku ispoljena i razbijanjem reketa, a sve to Đoković je znao iskoristiti.

Da će se Federer pridružiti prvom nositelju turnira, Rafaelu Nadalu (poraz od Del Potra 6-4, 3-6, 7-6(3)) bilo je jasno odmah na otvaranju posljednje dionice igre. Dva brza oduzimanja servisa omogućila su Srbinu vodstvo od 4-0. Federer je pokušao nanizati dva breaka, no ostao je prekratak...

Pobjedom je Đoković onemogućio Andyja Murrayja da ga na novoj ATP ljestvici prestigne na poziciji broj tri, ujedno i Federera u nastojanju da dođe do prve pobjede na Masters 1000 turniru od augusta 2007. godine kada je slavio u Cincinnatiju.

Podsjetimo, u drugom polufinalu igrat će četvrti i šest nositelji, Škot Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro.

ATP Miami, polufinale:

Đoković (3) - Federer (2) 3-6, 6-2, 6-3