Tenis
0

Đoković: Povreda ipak nije tako teška

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković (Foto: AP)
Najbolji teniser svijeta, Srbin Novak Đoković, izjavio je kako povreda leđnog mišića, zbog koje je predao ogled u Davis Cupu Argentincu Juanu Martinu del Potru, ipak nije tako ozbiljna kako je izgledalo u prvi trenutak.

Nakon što je osjetio jake bolove u leđima u finalu US opena protiv Španca Rafaela Nadala, u kojem je slavio u četiri seta, Đoković se nije stigao oporaviti do polufinalnog susreta Svjetske grupe Davis Cupa između Srbije i Argentine u Beogradu. Prva dva dana tog ogleda nije nastupao, dok je u nedjelju pokušao pomoći svojoj reprezentaciji. Pri zaostatku Srbije 2-1, zaigrao je protiv Del Potra. No, nakon izgubljenog prvog seta u tie-breaku i zaostatka 3-0 u drugom, zbog jakih je bolova predao dvoboj. Samim time je Srbija izgubila i susret.

"U pitanju nije tako ozbiljna povreda kao što smo mislili. Radi se o djelomičnom puknuću leđnog mišića. Potrebno je mirovanje" informisao je Đoković, te dodao kako bi zbog ove povrede mogao propustiti dva turnira u Kini, China Open u Pekingu početkom oktobra i Masters 1000 turnir u Šangaju sedam dana nakon toga.

"Nadam se da ću se dotad oporaviti. No, ne želim riskirati poboljšanje povrede, pa je teško predvidjeti kada ću opet na terene", dodao je Đoković.

Još je rekao kako nikada u karijeri nije imao takav tip povrede...

"Nosim tu povredu od US Opena. Postupno se pogoršavala tokom turnira, a u finalu protiv Nadala sam osjećao jake bolove. Srećom, uspio sam preživjeti četvrti set i osvojiti turnir".

B92 prenosi šaljivu Đokovićevu izjavu, koji je rekao kako je tokom finalne utakmice Evropskog prvenstva odbojkaša, u kojoj je Srbija osvojila naslov prvaka, ''vjerojatno pogoršao povredu''.

"Toliko sam skočio kod posljednjeg poena da sam sigurno još više istegnuo mišić. Tražit ću od odbojkaša da mi nadoknade štetu".