Tenis
0

Đoković: Niko nije nepobjediv, Nadal: Servis je bio presudan

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković (Foto: AP)
Srpski teniser Novak Đoković u 2011. godini ne može prestati pobjeđivati. Ima 18 uzastopnih pobjeda, 20 ako se računaju i dvije u završnici prošle godine.

Do 21. naslova ukupno u karijeri i trećeg ovosezonskog (nakon Dubaija i Australian Opena) došao je u Indian Wellsu pobjedom nad najboljim teniserom svijeta Rafaelom Nadalom 4-6, 6-3, 6-2. Posljednji put je poražen u polufinalu ATP Finalsa u Londonu prošle godine kada ga je savladao Roger Federer.

"Mislim da niko nije nepobjediv. Uživam u najboljem periodu svojeg života na teniskom terenu, ali niko nije neranjiv. U svakom meču samo pokušavam dati sve od sebe", rekao je Đoković nakon svog drugog trijumfa u Indian Wellsu (prvi je naslov osvojio 2008.).

"Igram s puno samopouzdanja. Osjećam dobro lopticu i vrlo sam predan. Imam veliku želju za pobjedom u svakom meču kojem igram, pa stoga sigurno neću stati ovdje. Želim nastaviti igrati dobar tenis. Nadam se da se mogu oporaviti i spremiti za Miami", dodao je srpski teniser.

"Mislim da je servis bio razlika danas, po mojem mišljenju. Istina je da sam igrao s manje intenziteta nakon prvog seta, ali mislim da je sve bilo zbog servisa. Stoga mu čestitam. Mislim da nije mogao bolje započeti sezonu. Igra dobro, na pravom je mjestu u pravom trenutku i želim mu sve najbolje u ostatku sezone", komentirao je nakon susreta Nadal, koji je ukupno tokom meča imao samo 42% ubačenih prvog servisa, od čega 25% u drugom setu. Špancu je ovo bio treći finale Indian Wellsa i prvi poraz (naslove je osvajao 2007. i 2009. godine).