US Open
0

Đoković: Ne pamtim ovako loše uvjete u karijeri

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Skoro sedam dana New York je suočen sa snažnim vjetrom koji silno ometa teniserke i tenisere pri igranju posljednjeg Grand Slam turnira godine, US Opena...

I u srijedu je jaki vjetar uzrokovao mnogo problema u dva muška i ženska četvrtfinalna meča.

  • U New Yorku nikada nisam igrao u tako teškim uvjetima. Teška je prilagodba na takav vjetar, loptica leti nekontrolirano, ne znate kako na pravi način doći do nje, postaviti se prije udarca. Zapravo, ne pamtim da sam ikada igrao u težim uvjetima - rekao je Đoković nakon meča protiv Francuza Gaela Monfilsa kojeg je pobijedio 7-6(2), 6-1, 6-2.

  • Osim početka meča bio sam potpuno fokusiran i to je cijela poenta.

Đoković se potom u izjavama preselio na polufinale u subotu kada će igrati protiv Rogera Federera. Bit će to repriza od prošle godine kada je Federer dobio u tri neizvjesna seta.

  • Federer i Nadal su najbolji teniseri zadnjih pet-šest, koliko već godina. I jasno mi je da će svi željeti još jedan njihov meč. Od mene će, pak, publika dobiti silnu želju da ne dopustim takav finale. Mislim da imam šanse i vjerujem u sebe. Federer je definitivno pobjediv - završio je srpski teniser, treći nositelj turnira.