Nakon pobjede nad Federerom
2

Đoković: Moj najbolji meč na zemlji u zadnje vrijeme

Totalsport
Roger Federer i Novak Đoković
Roger Federer i Novak Đoković
"Ovo je bio moj najbolji meč na zemljanoj podlozi u zadnje vrijeme", izjavio je najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon polufinalne pobjede protiv Rogera Federera 6-2, 7-6(4) na ATP Masters 1000 turniru u Rimu, na kojem brani naslov pobjednika.

"Od prvog poena bio sam maksimalno koncentriran i odlučan. Udarao sam loptu i reternirao ekstremno dobro. Svojom sam igrom prisilio Rogera na puno pogrešaka. Jako sam sretan što sam opet u finalu Rima", izjavio je Đoković, koji je lani u finalu svladao peterostrukog pobjednika, Španca Rafaela Nadala 6-4, 6-4.

Bio je to jedan od sedam finala u kojima je, počevši od marta prošle godine, Đoković redovno tukao Nadala u finalima na ATP Masters 1000 ili Grand Slam turnirima. Tu je seriju Nadal prekinuo u finalu ovogodišnjeg turnira u Monte Carlu, gdje je uvjerljivo svladao Đokovića i osvojio osmi uzastopni naslov na tom turniru.

"Podigao sam nivo našeg rivalstva. Igrati opet protiv Rafe u finalu je vrlo ohrabrujuće za mene. To je ono što mi je trebalo prije Roland Garrosa", rekao je Đoković.

Roger Federer, koji je prošle sedmcie osvojio ATP Masters 1000 turnir u Madridu na plavoj zemlji, priznao je da je srpski teniser bio bolji u polufinalu Rima.

"Sve u svemu, nisam igrao dovoljno dobro. Čak osjećam i olakšanje što je turnir za mene gotov. Igrao sam puno tenisa zadnje dvije sedmice. Novak je djelovao svježije večeras, bio je bolji. Stvarno me dobro pritiskao", izjavio je Federer.