Tenis
0

OI, Williams: Nisam ovo očekivala, presretna sam

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
"Nisam ovo očekivala. Ne mogu čak ni...o moj Bože. Imam zlatnu medalju u singlu, o moj Bože", tako je presretna američka teniserka Serena Williams govorila u intervjuu na terenu po osvajanju zlatne medalje na OI u Londonu.

U finalu olimpijskog turnira je Serena pregazila Ruskinju Mariju Šarapovu 6-0, 6-1 za samo 63 minute igre i tako postala tek druga teniserka u historiji nakon Steffi Graf s Golden Slamom, naslovima na svim Grand Slam turnirima i olimpijskim igrama.

"Imam zlato, tako sam sretna. Ne znam što da radim. Osjećam se tako dobro zbog svoje igre. Tako sam naporno trenirala", dodala je Serena, koja je sa starijom sestrom Venus na OI u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine osvajala zlato u konkurenciji parova, a istu priliku ima i u Londonu.

Statistika Serene Williams na olimpijskom turniru bila je nevjerovatna. U šest mečeva, na putu do olimpijskog zlata izgubila je tek 17 gemova. Ovog je ljeta u All England Clubu na omjeru od 13-0, jer je prethodno prije mjesec dana osvojila svoj peti Wimbledon.

Williams je pobijedila u 34 od posljednjih 35 mečeva koje je odigrala, a slavila je ujedno i u zadnjih 13 mečeva koje je odigrala protiv teniserka iz Topa 5, od kojih je 12 pobjeda ostvareno u dva seta.