US Open
0

VIDEO / Odlični Đoković, ispala Šarapova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Srpski teniser Novak Đoković, treći nositelj US Opena, odigrao je odličan i gotovo nepogrešivi meč u osmini finala za pobjedu protiv Amerikanca Mardyja Fisha 6-3, 6-4, 6-4.

Bio je to njihov peti meč u karijeri i peta pobjeda Đokovića koji je time zaustavio u daljnjem napredovanju igrača koji je za mnoge bio pritajeni favorit za moguću ukupnu pobjedu. No, protiv Đokovića gotovo da nije imao nikakve šanse.

Skoro u svakom servis-gemu je Fish imao probleme, te je Đoković ukupno iskoristio šest od osam break-prilika. Isto tako, na drugi servis suparnika je Đoković maksimalno riskirao i u tim prilikama je uzeo čak 53 posto poena. Također, uzeo je Đoković i čak 41 posto poena na prvi servis Fisha.

I što je najvažnije, imao je Đoković 30 izravnih poena u meču, odnosno, čak sedamnaest više od suparnika.

Uz Đokovića prvi je četvrtfinale u muškom dijelu turnira izborio Francuz Gael Monfils, 17. nositelj, te će u toj fazi US Opena igrati baš protiv Đokovića. U francuskom derbiju je Monfils pobijedio Richarda Gasqueta 6-4, 7-5, 7-5, iako je Gasquet mogao produžiti meč jer je u trećem setu imao 5-3. No, imao je Gasquet još prilika u meču, no glavninu njih nije iskoristio.

U konkurenciji teniserki je ispala Marija Šarapova. No, nije niti čudan poraz 6-3, 6-4 od prve nositeljice turnira, Dankinje Caroline Wozniacki. U još je jednom meču Wozniacki uspjela odbiti veliki dio napada suparnice. Šarapova je igrala vrlo dobro, no obrana Wozniacki je bila prečvrsta od prvog do zadnjeg poena.

Danska teniserka je imala samo 16 izravnih poena, ali i nevjerovatnih tek deset neforsiranih grešaka. Šarapova je imala 37 takvih grešaka, kao i devet dvostrukih servis-grešaka.

Sljedeća suparnica Wozniacki je Slovakinja Cibulkova.

Čudan su meč odigrale Yanina Wickmayer i Kaija Kanepi. Belgijanka Wickmayer je dobila 6-0 prvi set, te je i u drugom držala ritam igre u svojim rukama. No, Kanepi se nekako dovukla do tie-breaka drugog seta, dobila ga s lakih 7-2 i nakon toga na suprotnoj strani mreže imala slomljenu suparnicu.

US Open, osmina finala, teniseri:

Đoković (3) - Fish (19) 6-3, 6-4, 6-4 Monfils (17) - Gasquet 6-4, 7-5, 7-5

Osmina finala, teniserke:

Wozniacki (1) - Šarapova (14) 6-3, 6-4 Cibulkova - Kuznjecova (11) 7-5, 7-6(4) Kanepi (31) - Wickmayer (15) 0-6, 7-6(2), 6-1