Tenis
51

Novi uspjesi STK "Stens - Euro-Asfalt" Sarajevo

Klix.ba
Kao i proteklih godina, tako i ove, klub za sport i reakreaciju "Stens - Euro-Asfalt" Sarajevo organizuje Međunarodni turnir u stonom tenisu "Stens Open 2015", u čast 42. godišnjice održavanja Svjetskog prvenstva u stonom tenisu "Stens '73", koje je održano u Sarajevu, 1973. godine.

Cilj organizacije i održavanja ovog turnira jeste popularizacija i omasovljenje stonoteniskog sporta na području Kantona Sarajevo, i vraćanje istog u naš grad, budući da je Sarajevo bilo najveći stonoteniski centar u bivišoj Jugoslaviji za vrijeme održavanja svjetskog prvenstva.

"Stens Open 2015" održat će se 19., 20. i 21.06.2015. godine u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, a očekujemo veliki broj takmičara iz BiH i regiona.

Ovogodišnji "Stens Open 2015" se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, a isto tako Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo će podržat ovu veliku sportsku manifestaciju.

Ovogodišnji "Stens Open 2015" će se pored uobičajnih kategorija, od najmlađih do najstarijih, odigravati i ekipno, što će još više uticati na to da ga posjeti još veći broj takmičara.

Pored organizacije Međunarodnog turnira i priprema za njegovo održavanje, klub "Stens - Euro-Asfalt" Sarajevo nastavlja nizati nove uspjehe. Na prošlonedeljnom Međunarodnom turniru, trofeja Andro, članovi našeg kluba su postigli zavidne rezultate i veliki uspjeh. Sa ovog turnira smo se vratili sa četri medalje i to: Bakir Husremović, državni prvak u kategoriji subkadeta je osvojio 1. mjesto u subkadetima, a u starijoj kategoriji, mlađih kadeta, osvojio je 3. mjesto. Također, u kategoriji subkadeta, Toni Ramljak osvojio je 3. mjesto. U kategoriji juniora, Kerim Hadžić je osvojio 3. mjesto.

Ovo je jasan pokazatelj, i na to smo ponosni kao klub i treneri, da se samo radom i svakodnevnim treniranjima može za kratko vrijeme postići veliki uspjeh. Svi naši članovi su po stonoteniskom "stažu" najmlađi na turnirima na kojim učestvuju, ali to nije smetnja da pobjeđuju. Ovakvim radom ćemo za par godina sigurno vratiti stonotenisku slavu u Sarajevo, koja je otišla u druge gradove i u druge klubove zato što se nije dobro radilo sa najmlađima, rekao je predsjednik kluba "Stens - Euro-Asfalt" Sarajevo Zilhad Forić.

I ove godine nastavljamo sa aktivnostima popularizacije stonoteniskog sporta, tako da ćemo opet organizovati turnire za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, a nastojat ćemo da privučemo što veći broj djece u klub tako što ćemo raditi promocije po Sarajevskim šetalištima i ispred BBI centra, saopćeno je iz ovog kluba.