Roland Garros
0

Novi poraz Serene Williams u 1. kolu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Ovogodišnji Roland Garros definitivno nije turnir koji će Amerikanka Serena Williams pamtiti po dobrome. Nakon senzacionalnog poraza u 1. kolu singla od Francuskinje Virginije Razzano, bolje sreće nije bila ni u mješovitim parovima...

Serena je prvi put u karijeri zaigrala sa svojim sunarodnjakom Bobom Bryanom. Bolji od njih dvoje bili su Gisela Dulko i Eduardo Schwank iz Argentine 7-5, 3-6, 10-6.

Bio je to prvi Serenin nastup na nekom Grand Slam turniru u mješovitim parovima još od Australian Opena 1999. godine, kada je s Bjelorusom Maksom Mirnjijem stigla do finala. Serena i Mirnji su 1998. godine osvojili Wimbledon i US Open.

Mnogi američki teniseri javno su iskazali želju za nastupom sa Serenom Williams na Olimpijskim igrama u Londonu u mješovitim parovima. U toj konkurenciji će se medalje dijeliti prvi put od 1924. godine. Mnogi su Amerikanci u partnerstvu sa Serenom vidjeli priliku za lov na medalju.

Činjenica da je Serena na Roland Garrosu zaigrala s Bobom Bryanom dovela je do špekulacije kako je to ujedno i njen izbor za Igre, odnosno početak uigravanja za London. Ako je to istina, nije im baš dobro krenulo...

Sestra Venus, koja je gledala meč s tribina, samo je kratko rekla:

"Serena nije baš imala sreće".