BiH umjesto Srbije
0

Novak Đoković gradi tenisku akademiju na Jahorini?

Sarajevo-x.com
Novak Đoković
Novak Đoković
Najbolji teniser na svijetu i osvajač ovogodišnjeg Wimbledona, Novak Đoković, mogao bi svoju drugu tenisku akademiju umjesto u Kragujevcu ili novobeogradskom naselju Dr. Ivan Ribar napraviti u Bosni i Hercegovini na olimpijskoj planini Jahorini, javlja B92.

Poslanici opštine Pale su poslali ponudu porodici Đoković da na Jahorini izgradi sportski centar. Za pregovore sa porodicom prvog reketa svijeta zadužen je načelnik opštine Slobodan Savić.

Savić je rekao da postoji dogovor o pronalasku lokacije na kojoj bi popularni Nole mogao graditi sportski kompleks. Novakov otac Srđan je dolazio na Jahorinu kojom je bio zadovoljan, čak se i raspitivao koja su mjesta pogodna za gradnju.

Prema Savićevim riječima, porodica Đoković je voljna napraviti sportski centar u BiH. Srđan Đoković bi na Pale mogao doći u septembru kada bi se dogovorili svi detalji. Iako mnogi gradovi nude ovakav vid saradnje, Savić smatra da je Jahorina prednost koja je ključna. Ukoliko to bude potrebno, Novaku bi se ponudio i veći plac za gradnju od planiranog.

Savić nije precizirao o kojem dijelu Jahorine se radi, nepoznata je i količina sredstava, kao i to da li bi u sklopu centra bio izgrađen hotel, konferencijska dvorana, poslovni i drugi objekti.

Članovi porodice Đoković za sada ne žele komentarisati ovu ponudu iz BiH.