BH Telecom Indoors 2013.
2

Nova radost za domaće navijače: Brkić i Bašić u polufinalu dublova

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Četvrtog dana takmičenja na 11. Challenger turniru BH Telecom Indoors 2013. na rasporedu je bilo sedam mečeva, četiri u singlu i tri u konkurenciji parova.

Meč dana odigrali su bh. teniser Tomislav Brkić i Čeh Jirži Vesely. Radost domaćoj publici donio je Brkić slavivši sa 2:1, po setovima 6:7, 7:6 i 6:3.

Brkić je slavio i u dublu u kojem nastupa sa Mirzom Bašićem. U neizvjesnom meču savladali su prve nosioce Nijemce Dustina Browna i Christophera Kasa rezultatom 4:6, 6:3 i 11:9.

Današnji program otvorili su osmi nosilac Karol Bek i kvalifikant Francuz Fabris Martin. Pobjedu je ostvario Bek rezultatom 6:2, 7:6. Veliko iznenađenje priresdio je Čeh Jan Mertl koji je iz takmičenja izbacio drugog nosioca turnira Joselina Ouanu u tri seta. Bilo je 6:4, 7:6.

Što se tiče igre parova, takmičenje su napustili i četvrti nosioci, Hrvati Mete Pavić i Franko Škugor. Poraženi su od australsko-francuske kombinacije Junaid - Martin 6:3, 6:4.

Danas je u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch bio upriličen i Kids' Day na kojem su se djeca iz srednjih i osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo družli i igrali tenis sa igračima koji nastupaju na ovogodišnjem takmičenju.

Sutrašnji program počinje od 13 sati.