Marcos Baghdatis
0

"Nisam vidio smisla dalje igrati"

Totalsport
Marcos Baghdatis (Foto: AP)
Marcos Baghdatis (Foto: AP)
Kiparski teniser Marcos Baghdatis nije mogao do kraja odigrati meč 3. kola Australian Open, već je tokom drugog seta predao meč svom suparniku, Australcu Lleytonu Hewittu.

Hewitt je sa šest gemova u nizu dobio prvi set lako 6-0, dok se u drugom držao do 3-2, ali je tada Australac oduzeo njegov servis gem, a Kipranin je odlučio prekinuti vlastito mučenje na terenu.

"Bol u ramenu je bila prejaka i nisam vidio smisla igrati dalje", rekao je Baghdatis koji je u sedmici prije Australian Opena osvojio Sydney, na kojem je putu pobijedio, između ostalih, baš Hewitta.

U 2. kolu Australian Opena je, pak, okrenuo 2-0 zaostatak u setovima protiv Davida Ferrera za pobjedu.

"Nisam mogao u ni jednom trenutku napasti. Niti jedan normalan udarac nisam mogao izvesti i zato je bilo najbolje predati. Jako mi je žao", rekao je Cipranin na kraju, tužan što nije mogao razveseliti još jednom svoje brojne navijače.

Hewitt je time došao do osmine finala i meča protiv prvog igrača na svijetu Rogera Federera. Ukupno su dosad igrali 23 puta i Federer ima 16-7. No, jako loša vijest za Hewitta kaže: posljednjih 14 mečeva je dobio Švicarac.