Vraća popularnost tenisu
0

Nijemci sve nade polažu u Tuzlanku Andreu Petković

Sarajevo-x.com
Andrea Petković
Andrea Petković
Andrea Petković rođena Tuzlanka posljednjih mjeseci je u središtu pažnje zbog svojih teniserskih uspjeha. Dvadesettrogodišnja njemačka teniserka nedavno je pokazala zavidnu formu na WTA turniru u Miamiju, izbacivši prvu svjetsku teniserku Caroline Wozniacki, a nada se da će dobru formu pokazati i na turniru u Stuttgartu.

Tuzlanka, koja je još kao beba s roditeljima preselila u Njemačku, danas je 19. najbolja teniserka na svijetu. Posljednjih mjeseci neprestano niže uspjeha i nije ni čudo što se smatra najvećom njemačkom nadom.

"Sve je ovo novo za mene. Bit ću u centru pažnje i želim pokazati dobru igru", kazala je Petković, govoreći o predstojećem WTA turniru u Stuttgartu.

Dodala je da sebi nikada ne postavlja ciljeve i da je njena jedina želja da dobro igra.

Zbog Andree Petković Nijemci su posljednjih mjeseci počeli pratiti bijeli sport, kao nekad u vrijeme Steffi Graf. Ona je nova njemačka nada i svi vjeruju da talentovana Bosanka može još više napredovati na WTA listi.

Veliku podršku 23-godišnjoj teniserki pruža njena porodica. S tatom trenira, a mama je zadužena da joj pomaže pri planiranju.

Ona je nedavno istakla da joj je jako drago što je cijela zemlja uz nju i da se nada da će pobjedama doprinijeti da tenis bude ponovo popularan u Njemačkoj.