Tenis
0

Nema gledanja SP-a na Wimbledonu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
I ove 2010. godine preklapat će se međusobno dva cijenjena sportska događaja. Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici i treći Grand Slam godine - Wimbledon.

Borba za naslov pobjednika u All England Clubu kreće 21. juna i trajat će do 4. jula, dok će najbolji svjetski nogometaši na jugu Afrike igrati prvenstvo od 11. juna do 11. jula.

Dakako, velika očekivanja imaju navijači Engleske od svoje reprezentacije koja u povijesti ima samo jedan naslov prvaka i to onaj iz 1966. godine kada su bili domaćini SP-u. No, u Wimbledonu su najavili da neće izaći u susret posjetiteljima All England Cluba i da neće na video-zidovima puštati utakmice sa Svjetskog prvenstva.

"Nikada ne reci nikada, ali nemamo plan pokazivati utakmice sa Svjetskog prvenstva. Ne bi bilo u redu da naši gledatelji malo gledaju tenis, a malo nogomet. Naravno, na dnevnoj bazi možemo planirati, jer znamo koliko je jak interes naših ljudi za englesku reprezentaciju, no globalni naš stav u ovom trenutku je da nogometa neće biti", izvještavaju iz organizacijskog odbora Wimbledona uz dodatak:

"Imamo jedan od najvećih svjetskih teniskih turnira ikada i ne bi bilo u redu miješati ga s nogometom. Uvijek postoji mogućnost odlaska u Afriku ili ostanka kući uz televiziju".