Rafael Nadal
0

"Ne znam hoću li osvojiti još koji Grand Slam"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nešto više od 12 sati nakon pobjede nad Novakom Đokovićem u finalu US Opena, najbolji svjetski teniser Rafael Nadal dao je intervju za The Associated Press.
  • Ne znam hoću li u karijeri osvojiti još koji Grand Slam naslov – izjavio je Nadal, nakon što se u New Yorku dokopao svog prvog US Opena, a ukupno devete Grand Slam titule. Osvojio je još pet puta Roland Garros, dva puta Wimbledon i jednom Australian Open, prošle godine.

  • Nikada ne znate kada ćete osvojiti prvi, a kada zadnji. Znam da sam sada malo ušao u povijest tenisa, no, tek su mi 24 godine. Tek ćemo na kraju moje karijere moći dati kompletnu ocjenu – objasnio je Nadal.

Postao je sedmi teniser u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slam turnira. S 24 godine i najmlađi kojem je to uspjelo. Ukoliko početkom sljedeće godine trijumfira u Melbourneu na Australian Openu, postat će prvi koji je spojio četiri Grand Slam titule u nizu nakon Roda Lavera 1969. godine, koji je te sezone osvojio sva četiri u istoj godini...

  • Vrlo sam sretan svojim ostvarenjem. Znam koliko je teško osvojiti bilo koji turnir. Naravno da ću nastojati biti spreman za Australiju i tamo dati sve od sebe. No, prije toga želim odigrati završnicu ove sezone bolje..., bolje nego što sam igrao završnice proteklih sezona.

Novinar AP-a pitao ga je na koji je svoj uspjeh najviše ponosan?

  • Prvi naslov na Roland Garrosu 2005. godine, pa drugi odmah sljedeće godine. Moj prvi Wimbledon 2008. godine, koji sam osvojio u dramatičnom finalu protiv Rogera Federera. Zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Australian Open prošle godine, pa Davis Cup 2004. godine...

Taman kada je novinar pomislio da će Nadal zapravo najbrojati baš sve osvojene naslove u karijeri, ljevoruki španjolski majstor je zastao i prisjetio se "vrlo teškog" drugog dijela prošle sezone. Pratile su ga prošle godine ozljede oba koljena i trbušnog zida, pretrpio je jedini poraz ikada u Roland Garrosu, otkazao je Wimbledon i rastali su mu se roditelji...

  • Jako sam se želio vratiti svojim najboljim izdanjima nakon svih tih problema i teškoća. I uspio sam, danas sam bolji, jači nego što sam bio. To je nešto jako veliko, nešto na što sam jako ponosan!