Novak Đoković
0

"Ne osjećam se nepobjedivim i nisam favorit u finalu"

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković rekao je da se uoči finalnog ogleda na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju protiv prvog svjetskog reketa ne osjeća kao favorit.

Đoković je ove sezone već osvojio tri turnira, Australian Open, Dubai i Indian Wells. Nije izgubio još nijedan meč u 2011. godine, a dobio ih je 23. Pritom je čak tri puta pobijedio Rogera Federera, a u finalu Indian Wellsa i Nadala.

Samo su dvojica tenisera u zadnjih 30 godina imali veći niz pobjeda na početku sezone. Amerikanac John McEnroe je 1984. godinu započeo s 39 pobjeda, dok je njegov veliki rival, češki Amerikanac Ivan Lendl dvije godine kasnije odigrao 25 mečeva bez poraza.

"Ne osjećam se nepobjedivim i ne mislim da na terenu ne mogu izgubiti. Ono što osjećam je da igram svoj najbolji tenis u životu", kaže Đoković.

Iako je Nadala pobijedio u Indian Wellsu prije dva tjedna, kaže da se niti u finalu Miamija neće osjećati kao favorit.

"Neću, da bih pobijedio, morat ću odigrati svoj najbolji tenis."

Inače, Đoković je osvojio Sony Ericsson Open 2007. godine, a prije dvije godine je izgubio finale od Andyja Murrayja. Nadal je također ranije već dva puta stigao do finala Miamija, ali je oba izgubio, 2005. godine od Rogera Federera u pet setova, a prije tri godine uvjerljivo od Nikolaja Davidenka.

Podsjetimo da je u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Đoković pobijedio Amerikanca Mardyja Fisha 6-3, 6-1, dok se Nadal u drugom polufinalu ''poigrao'' s Federerom, te je dobio svog najvećeg rivala sa 6-3, 6-2.