Tenis
0

Navratilova: Trener dva dana nije vidio Serenu i nije znao ništa? Pa kakav je to trener?

Totalsport
Martina Navratilova (Foto: EPA)
Martina Navratilova (Foto: EPA)
I dalje se vuku repovi misterioznog povlačenja Serene Williams iz konkurencije parova u Wimbledonu, u kojoj je nastupila sa sestrom Venus. Legendarna američka teniserka Martina Navratilova oštro je kritikovala tabor prve teniserke svijeta, naročito njenog trenera.

"Virusna bolest" je službena prognoza kojom se objašnjava dezorijentisano stanje Serene Williams u meču 2. kola igre parova u utorak. Ona i sestra Venus predale su meč protiv Kristine Barrois i Stefanie Vögele pri zaostatak 3-0 u prvom setu. Bila su to tri odigrana gema previše, jer je već na zagrijavanju bilo jasno da Serena nije u stanju igrati meč. Kulminacija njenih problema isplivala je na površinu kada je pri zaostatku 2-0 stala na servis-crtu.

Serena se jako mučila uopće uhvatiti loptu i udarati s njome u podlogu prije servisa. Često joj je ispadala pa je morala ponavljati radnju. Problematično joj je bilo i baciti loptu u zrak za servis. S prvim servisom nije dobacila ni do mreže. S drugim je jedva dobacila do dna mreže. Prva dvostruka greška. Onda je gotovo isto ponovila za drugu. Kasnije je uspjela prebaciti mrežu, ali je servirala poput žene koja je prvi put u životu uzela reket u ruke. Nakon nove dvije dvostruke pogreške i izgubljenog gema bez i jednog pogođenog servisa, priča je napokon bila prekinuta…

"Za mene je ta priča uznemirujuća. Mislim da virus, ili štagod oni kažu da je bilo, nije razlog takvom njenom stanju. Zapravo, prilično je jasno da to nije razlog. Ja ne znam što je, samo se nadam da će Serena biti dobro. Najvažnije od svega, ne znam kako je uopće došlo do toga da završi na igralištu? To je najviše neobjašnjivo od svega. Bilo je očigledno da nije u stanju odigrati meč. Sa svim tim ljudima s kojima je okružena, kako su je uopće pustili da izađe na igralište", čudi se Martina Navratilova, koja je Wimbledon osvojila devet puta u singlu, sedam puta u parovima i još pet puta u mješovitim parovima.

"To prkosi logici na mnogim frontama. Trener je rekao da je nije vidio već dva dana. On nije znao ništa. Kako možete biti trener i ne znati ništa?! To stvarno nije u redu. Na kraju, i Venus je bila tamo. Ne znamo što se zapravo dogodilo, ali je jasno da nije virus", dodala je Navratilova.

Kritikovala je i samu Serenu…

"Ako iz bilo kojeg razloga, bolesti ili nečeg drugog, nisi spreman na igru, onda nemoj izlaziti na igralište. Kada dođete na teren, ako ste profesionalni teniser, morate biti spremni za igru. Ako niste, nemojte ni dolaziti na igralište", jasna je legendarna Navratilova.