WTA turniri
0

Naslovi za Radwansku i Schiavone

Totalsport
Agnieszka Radwanska (Foto: Arhiv)
Agnieszka Radwanska (Foto: Arhiv)
Poljakinja Agnieszka Radwanska i Talijanska Francesca Schiavone pobjednice su teniskih WTA turnira koji su se ove sedmice održavali u belgijskom gradu Bruxellesu, odnosno francuskom Strasbourgu.

Poljakinja je nakon sat i 24 minute igre slavila (na zemlji) protiv Rumunjke Simone Halep sa 7-5, 6-0. Izgledalo je kao da neće biti problema za treću teniserku svijeta kada je u prvome setu povela s 4-2 i imala servis, ali se onda zakompliciralo.

Naime, Halep je okrenula rezultat u svoju korist i povela s 5-4 uz servis, međutim tada do izražaja dolazi Radwanskina mirnoća i staloženost u krucijalnim situacijama. Nanizala je tri gema do kraja seta i uzela ga rezultatom 7-5.

Štoviše, break koji je Rumunka napravila za 5-4 bio je ujedno i posljednji njen osvojeni gem meča! Do kraja se više nijednom nije uspjela upisati na semafor, a Radwanska je odjurila do svog trećeg ovogodišnjeg i 10. ukupno naslova u karijeri.

Na turniru u francuskom Strasbourgu (zemlja), domaća predstavnica Alize Cornet nije uspjela okruniti tjedan iz snova pobjedom u finalu protiv bivše pobjednice Roland Garrosa (2010.) - Francesce Schiavone. Slavila je Talijanka rezultatom 6-4, 6-4 nakon sat i 43 minute igre.

Schiavone je bila bolja u svakom segmentu igre od Francuskinje, te zasluženo stigla do svog prvog naslova ove sezone, a petog u cijeloj karijeri. Cornet je propustila lijepu priliku da se domogne svog drugog naslova karijere nakon što je 2008. godine uzela turnir u Budimpešti.

Spomenimo i da je ovo bila osma pobjeda Talijanke u devetom međusobnom susretu protiv Cornet.

 WTA Bruxelles, finale:

Radwanska (1) - Halep 7-5, 6-0

WTA Strasbourg, finale:

Schiavone (2) - Cornet 6-4, 6-4