Tenis
0

Najgora gubitnička serija u historiji sporta

Sarajevo-x.com
U tri je godine Robert Dee dosegnuo teniske vrhunce izgubio je 54 meča bez osvojenog seta. A onda je naletio na izvjesnog američkog tinejdžera i prekinuo najduži gubitnički niz.

Mladom Britancu doista treba skinuti kapu za trud. Od profesionalnog debija u teniskim vodama, a bilo je to u travnju 2005. u Meksiku, pa do subotnjeg nastupa u malom mjestu Reus pokraj Barcelone, Robert Dee je nanizao 54 uzastopna poraza bez osvojenog seta. Svojih pet minuta je dočekao u kvalifikacijama za turnir Futures u Breusu, a žrtva koja se još uvijek crveni bio je dvije godine mlađi Amerikanac Arzhang Derakhshani.

Robert Dee je protiv tenisača sa Sveučilišta Nevada slavio 6:4 6:3, ali ako ste pomislili da u najvećem britanskom gubitniku možda leži novi Pete Sampras ili John McEnroe, prevarili ste se. Dee je već u sljedećem kolu kvalifikacija izgubio od Poljaka Artura Romanowskog 6:3, 6:1, no okus trijumfa još je 'u ustima'.

Bez obzira na ekspresni poraz, vlasnik 1.154 dolara ukupne zarade od tenisa tijekom trogodišnje karijere bio je zadovoljan svojim ostvarenjem. O svom je uspjehu obavijestio ponosne roditelje, a zainteresirao je i novinare, kako na malom turniru kraj katalonske prijestolnice, tako i u engleskoj metropoli.

"Odmah sam nazvao roditelje. Mami sam rekao da sam opet izgubio i tražio sam tatu. Njemu sam rekao da sam konačno pobijedio. To je za mene bilo olakšanje, znao sam da mogu, ali ponekad sam sumnjao u to", rekao je Dee za London Evening Standard.

Najveći teniski gubitnik do pojave mladog Engleza bio je Diego Beltranena. Tenisač iz Guatemale je u razdoblju 1997. do 2005. godine izgubio također 54 uzastopna meča, ali je, za razliku od kolege s Otoka, tu i tamo osvojio pokoji set. I nikada nije izgubio više od 76 setova u nizu. Baš je zato Robert Dee neosporni vlasnik najgore gubitničke serije u povijesti sporta.