ATP Barcelona
0

Nadalova šesta kruna u "srcu Katalonije"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španac Rafael Nadal nezaustavljivo gazi i dalje suparnike na zemljanoj podlozi. Prvi teniser svijeta je osvojio i ATP turnir u Barceloni pobjedom protiv sunarodnjaka Davida Ferrera u finalu sa 6-2, 6-4.

Time je Nadal došao do šeste krune na ATP turniru u Barceloni. Prošle godine nije nastupao na ovim terenima zemljane podloge, ali treba reći da je u finalu 2008. i 2009. godine pobijedio također Ferrera, današnjeg suparnika u finalu.

Isto tako, Ferrer je bio suparnik Nadalu i u finalu prošlosedmičnog turnira u Monte Carlu kada je također izgubio dva seta.

Nadal je ovim slavljem došao do 31. osvojenog ATP turnira na zemljanoj podlozi, kao i 45. u karijeri. U Barceloni je sada na 29 uzastopnih pobjeda, ali je isto tako na nizu od 34 pobjede na zemljanoj podlozi. Zadnji poraz pamti iz Roland Garrosa 2009. godine kada ga je svladao Robin Söderling.

U prvom setu nedjeljnog finala je Nadal protutnjao kraj Ferrera (6-2), a činilo se da će slično završiti i drugi set. Naime, Nadal je imao 2-0 i 15-30 na servis suparnika, ali je u tom trenutku došlo do preokreta na terenu.

Nadal je počeo češće griješiti, a Ferrer je dobio nešto veću sigurnost u udarcu, te je preciznije i konstantnije radio napade na najboljeg svjetskog tenisera. Nanizao je Ferrer četiri gema za 4-2, ali je potom isto to učinio Nadal. Dobio je četiri gema zaredom za ukupno slavlje 6-2, 6-4.

Meč je trajao jedan sat i 50 minuta, a Nadal je iskoristio šest od 16 break-prilika. Ferrer je imao osam šansi i napravio tri breaka. Izdvojimo da je Ferrer na drugi servis osvojio u meču tek 29 posto poena (6 od 21). 

ATP Barcelona, finale:

Nadal (1) - Ferrer (4) 6-2, 6-4