Objavio na Twitteru
0

Nadala u subotu ujutro iznenada posjetila antidopinška ekipa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U subotu rano ujutro španskog je tenisera Rafaela Nadala nenajavljeno posjetila liječnička ekipa i testirala ga na doping. Objavio je to sam teniser na svom Twitter-profilu.

Dopinšku je kontrolu Nadal odmah doveo u vezu sa zlobnim animiranim filmom u produkciji francuske TV-kuće Canal+, i to nakon što je na dvije godine zbog korištenja dopinga suspendovan španski biciklist Alberto Contador. Francuzi su krenuli tragom prošlogodišnje kolumne nekad slavnog francuskog tenisera Yannicka Noaha, koji je nakon uvjerljivog poraza francuske košarkaške reprezentacije u finalu litvanskog Eurobasketa od Španaca, sve vrhunske sportaše iz susjedne zemlje optužio za doping.

"U 8:30 ujutro podvrgnuli su me dopinškoj kontroli. Iskreno, očekivao sam da će se baš to dogoditi nakon svega. I neka se dogodilo, baš mi je drago", napisao je 25 godišnji Balearac.

Ranije je Nadal rekao da su Francuzi samo loši gubitnici, i da zavide Špancima na njihovim boljim sportskim rezultatima. Njegov ujak i trener Toni izjavio je da se Rafinu pozitivnom dopinškom nalazu mogu nadati – nikad.