Tenis
0

Nadala brinu stalne povrede

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Selektor španske teniske reprezentacije Albert Costa priznao je kako njegova najveći adut Rafael Nadal nije nimalo spokojan zbog povreda koje ga napadaju u posljednjih godinu dana.

"Zabrinut je zbog stalnih povreda i svog fizičkog stanja, ali svaki dan naporno radi kako bi se vratio u formu", rekao je Costa.

Nadal (23) neće biti na raspolaganju Costi u predstojećem ogledu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u kojem branitelji naslova Španci u Logronu dočekuju Švicarsku bez Rogera Federera. Razlog je nova povreda desnog koljena koja ga je prislila da preda četvrtfinalni meč Australian Opena Andyju Murrayju.

Problemi za bivšeg prvog tenisera svijeta počeli su u novembru 2008. kada zbog tendinitisa koljena nije mogao igrati finale Davis Cupa protiv Argentine. Prošle je godine nakon Roland Garrosa propustio nekoliko sedmica igre iz istog razloga.

"Do prošle godine i te povrede osvojio je sve što je mogao. Normalno je da je nakon svega sada došlo malo lošije razdoblje", dodao je Costa.

Nadal, danas treći igrač svijeta, na teren bi se trebao vratiti na ATP 1000 turniru u Indian Wellsu koji počinje 11. marta i na kojem će braniti naslov.