ATP Monte Carlo
0

Nadal zaustavio Ljubičića

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji teniser današnjice Rafael Nadal porazio je Ivana Ljubičića u četvrtfinalu ATP turnira serije Masters 1000 u Monte Carlu sa dva puta po 6-3, nakon jednog sata i 13 minuta igre.

Bio je to peti međusobni dvoboj Ljubičića i Nadala i četvrta pobjeda španskog tenisera. Ključem Ljubičićevog poraza na kraju meča pokazale su se njegove neforsirane pogreške kojih je na kraju imao 31, čak 18 više od svog protivnika.

Prvi je svoj servis izgubio Ljubičić u trećem gemu prvog seta, ali je odmah u sljedećem gemu uspio uzvratiti Nadalu sjajnom kombinacijom udaraca s osnovne linije. Ipak, kod rezultata 3-3 Ljubičić ponovo gubi svoj servis, kao i kod zaostatka 5-3.

U drugom setu ponovila se slična situacija kao iz prvog seta. Ljubo je izgubio svoj početni udarac u četvrtom gemu, a svoju prednost Nadal nije ispuštao do kraja meča. Kao što je već ranije spomenuto, neforsirane pogreške odvele su hrvatskog tenisera u poraz, te su ga one priječile da opasnije priprijeti Nadalovu servisu.

Španskom je teniseru pobjeda protiv hrvatskog tenisera bila 25. uzastopna u Monte Carlu, budući da je turnir osvajao posljednje četiri godine.

Protivnik Nadala u polufinalu bit će pobjednik dvoboja između četvrtog i osmog nositelja, Britanca Andyja Murraya i Rusa Nikolaja Davidenka.

U drugom polufinalu sastaju se Srbin Đoković i Švicarac Wawrinka.

ATP Masters 100 Monte Carlo, četvrtfinale:

Nadal (1) – Ljubičić 6-3, 6-3

Đoković (3) – Verdasco (7) 6-2, 4-6, 6-3

Wawrinka (13) – Beck 6-2, 6-4