Zbog povrede koljena van terena
1

Nadal: Uživao sam gledajući finale US Opena, bravo Andy

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal i dalje liječi svoju hroničnu povredu koljena, te ga na teniskim terenima nema sve od Wimbledona i nenadanog poraza od Lukaša Rosola.

Propustio je Nadal nastupe na Olimpijskim igrama, US Openu, a neće nastupati ni tokom polufinalnog Davis Cup meča od ovog petka, kada njegova Španija dočekuje američke tenisere.

Ne zna se tačan datum povratka Nadala na turnire, a on, pak, i dalje prati što se događa u svijetu tenisa, pogotovo što rade njegovi glavni suparnici na vrhu: Federer, Đoković i Murray.

"Uživao sam gledajući finale US Opena, bilo je fantastično. Sve čestitke obojice, zaslužili su i jedan i drugi taj naslov, ali ipak posebne čestitke Andyju. Napokon je uzeo ono što odavno zaslužuje. Svaka mu čast, ali i Đokoviću također", rekao je Nadal koji je ove godine uzeo još jedan naslov u Roland Garrosu.

Inače, ove godine su četiri različita tenisera uzimala naslove na Grand Slam turnirima: Đoković (Australian Open), Nadal (Roland Garros), Federer (Wimbledon) i Murray (US Open). Posljednji put se takvo što dogodilo daleke 2003. godine kada su slavljenici bili Agassi, Ferrero, Federer i Roddick.