ATP London
0

Nadal teško prošao, Đoković ispao

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Četvrtak je bio dan iznenađenja u dvobojima osmine finala na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu na travi. Nakon Andyja Roddicka i Marina Čilića, od turnira se oprostio i drugi nositelj, Srbin Novak Đoković.

Bolji od Đokovića bio je bivši polufinalist Wimbledona, talentirani 29-godišnji Belgijanac Xavier Malisse 6-3, 4-6, 6-2. Malisse je tek 74. teniserna ATP listi, ali vrlo nepredvidljiv igrač koji, ako ima pravi dan, može pobijediti i igrače iz vrha svjetskog tenisa, što je dokazao protiv Đokovića. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Malisse će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Sama Querreyja.

Prvi nositelj i pobjednik ovog turnira 2008. godinje, Španac Rafael Nadal, neočekivano se mučio protiv 16. nositelja, Uzbekistanca Denisa Istomina, ali ga je ipak svladao 7-6(4), 4-6, 6-4, te je upisao 40. pobjedu ove sezone. U trećem setu je Nadal propustio dvije meč-lopte pri vodstvu 5-3 na svom servisu, ali je iskorstio treću u sljedećem gemu, kada je servirao Istomin.

Nadal je zbog bolova u stražnjem dijelu noge zatražio pomoć fizioterapeuta…

"Osjetio sam bolove i tražio stručno mišljenje da li je opasno nastaviti meč. Napravit ću dodatni pregled, ali se nadam da ću zaigrati sutra u četvrtfinalu", rekao je Nadal.

A protivnik u četvrtfinalu bit će mu još jedan ljevoruki Španac, 8. nositelj Feliciano Lopez.

Mrak je zaustavio Britanca Andyja Murrayja i Amerikanca Mardyja Fisha kod rezultata 3-3 u trećem setu. Fish je dobio prvi set sa 6-4, Murray je projurio drugim sa 6-1, a u trećem je Amerikanac poveo s 3-0. No, domaći adut se vratio na 3-3, a kada je francuski sudac Cedric Mourier nakon toga objavio prekid zbog mraka, Fish se istog trenutka povukao s terena, dok je Murray, uz buru negodovanja s tribina, prvo zapanjeno odstajao koju minutu na terenu, a potom krenuo u prepirku sa sucem, sugerirajući da se nedavno u Roland Garrosu igralo i po puno većem mraku…

 ATP London, osmina finala:

Nadal (1) - Istomin (16) 7-6(4), 4-6, 6-4

Lopez (8) – Benneteau(9) 6-2, 6-4

Murray (3) – Fish 4-6, 6-1, 3-3, prekid zbog mraka  Llodra (12) - Čilić (5) 7-6(2), 6-2 Schüttler – Gasquet (11), predaja Gasqueta bez borbe Sela (14) – Roddick (4) 6-4, 7-6(8) Querrey (7) – Granollers 6-4, 7-6(5)

Malisse - Đoković (2) 6-3, 4-6, 6-2