Tenis
3

Nadal se nakon tenisa okreće pokeru: Ne vidim razloga da ne probam

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
U razgovoru za PokerStars.com ponajbolji tenisre svijeta i svih vremena Rafael Nadal otkrio je čime bi se mogao baviti jednog dana kada odluči reći zbogom tenisu.

Opće je poznato onima koji znaju tko je Rafael Nadal da je španski teniser veliki ljubitelj najpopularnije kartaške igre na svijetu – pokera. Nadal je u intervjuu za jednu od najjačih pokeraških platformi izjavio da ne vidi razloga zbog kojeg ne bi jednoga dana pokušao igrati profesionalne turnire.

"Moja historija u ovoj igri je vrlo jednostavna. Nedjeljama poslijepodne kada bi kišilo i kada se nije imalo ništa posebno za raditi, igrao sam poker sa svojim prijateljima i porodicom. Danas redovno igram poker i to mogu otvoreno reći. Igram za sada s prijateljima, isključivo iz razloga jer u tome uživam. Pričamo sve vrijeme dok igramo i to mi je dobar način da "potrošim" vrijeme", rekao je Nadal, koji će se nakon teniske karijere, u kojoj je dosada osvojio 14 Grand Slam naslova, vjerojatno okušati i kao profesionalac.

"Trenutno je to nemoguće. I dalje sam maksimalno posvećen svojoj teniskoj karijeri i ne vidim se trenutno u pokeru. Kada se povučem, iskreno ne vidim razloga zašto ne bih pokušao igrati profesionalne turnire. Ne bih igrao World Tour, ali bih probao zaigrati na nekoliko turnira, ukoliko mi se naravno pruži prilika", zaključio je ljevoruki teniser, trenutno drugi igrač svijeta.