ATP Madrid
6

Nadal poludio zbog plave zemlje, Murray otkazao

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Britanski teniser Andy Murray otkazao je nastup na ATP turniru Masters 1000 kategorije koji u nedjelju počinje u Madridu, te se prvi put igra na plavoj zemlji.

Četvrti se igrač svijeta povukao zbog povrede leđa. Lani se u Madridu patio s ozljedom ramena, koja je pridonijela njegovu ispadanju već u trećem kolu. Kasnije se ipak uspio probiti u polufinale drugog Grand Slam turnira u sezoni, Roland Garrosa.

Na njemu tradicionalno nepovoljnoj, zemljanoj podlozi, Murray je ove sezone ispadao u polufinalima Monte Carla (Berdych) i Barcelone (Raonic). Nada se da će riješiti problem leđa i zaigrati najprije u Rimu, na petom ovosezonskom turniru Masters 1000 serije, pa potom i na Roland Garrosu.

Kad je pak nova podloga u Madridu u pitanju, Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) napao je ponovno drugi teniser svijeta Rafael Nadal. Iznimno je Španac nezadovoljan njezinom kvalitetom nakon što je u četvrtak na njoj odradio prvi trening. Kaže da je premekana i preskliska, a smeta mu također i raspored oglasnih panoa.

"Razumijem ideje i marketinške projekte koje čine organizatori, ali nije mi jasno kako ATP kao organizacija koja bi trebala štititi interese tenisera može dopustiti da se igra u ovakvim uvjetima. Pa Madrid je jedan od najvećih teniskih turnira na svijetu! Zaista ne razumijem čemu dozvoljavati takva eksperimentiranja bez ikakvoga probnog razdoblja", kazao je Nadal.