Tenis
0

Nadal: Nisam zabrinut zbog povrede

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Najbolji svjetski teniser Rafael Nadal i Andy Murray u petak će odmjeriti snage u vimbldonskom polufinalu. Britanski navijači nadaju da se da bi možda povreda stopala koju Nadal ima mogla biti vjetar u leđa njihovom ljubimcu.

Nadal je problem s lijevim stopalom osjetio tokom meča osmine finala protiv Juana Martina del Potra. Tokom prvog seta zatražio je ljekarsku pomoć, a nakon toga je otišao na pregled magnetskom rezonancom koji je pokazao da nema razloga za brigu.

"Nisam zabrinut zbog stopala. S anestetikom ne osjećam ništa, ne osjećam bol", rekao je Nadal koji je pobijedio Murrayja u polufinalu Wimbledona prošle godine, kao i u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa.

U Wimbledonu Nadal traži svoj treći naslov (2008., 2010.) i 20. uzastopnu pobjedu, a od 2006. godine njegov je omjer u All England Clubu 31-2.

Međusobni omjer Nadala i Murrayja je 11-4 u korist Španca, uključujući 2-0 u Wimbledonu. Usprkos tomu, domaći navijači vjeruju da bi 24-godišnji Škot mogao biti prvi Britanac u finalu Wimbledona nakon Bunnyja Austina 1938. godine, kao i prvi pobjednik nakon Freda Perryja iz 1936.

"Moram pronaći bolji plan igre. Ponekad se sve svodi na strategiju, a ponekad se sve svodi na iskustvo. Moram samo izaći na teren, servirati dobro i vjerovati, a onda ću imati šansu", rekao je Murray koji je igrao tri puta u finalima Grand Slam turnira, ali je poražen svaki put.