Tenis
0

Nadal: Ne brine me pad na treće mjesto

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Pobjedom u Madridu Švicarac Roger Federer preskočio je na najnovijoj ATP listi Španca Rafaela Nadala koji tvrdi da nije posebno uznemiren padom na 3. mjesto poretka najboljih svjetskih tenisera.

Šokantnim porazom od sunarodnjaka Fernanda Verdasca u 3. kolu turnira koji se u španskoj prijestolnici igrao na kontroverznoj plavoj zemljanoj podlozi Rafael Nadal je prepustio 2. mjesto svjetske liste Rogeru Federeru. No, unatoč tome Nadal je ocijenio da to neće utjecati na njegove ciljeve i način na koji će igrati u nastavku sezone kako bi ostvario zacrtane planove.

"Bio broj dva ili tri ne znači mi puno po pitanju mojih ciljeva koji ostaju isti nevezano za položaj na listi. Moram pobjeđivati najbolje na svijetu, a jedina je mala razlika u žrijebu polufinala", izjavio je šesterostruki pobjednik Roland Garrosa.

Rafa bi već ove sedmice nakon turnira u Rimu mogao vratiti drugo mjesto.

"Truditi ću se da igram najbolje što znam i ako to uspijem imam dobre šanse za odličan rezultat. Pokušat ću ponoviti nivo igre iz Monte Carla i Barcelone (gdje je osvojio naslove op.a.). Osjećam se dobro i sretan sam kako igram u zadnje vrijeme", zaljučio je Nadal.