Tenis
0

Nadal: Najveća motivacija je zaustaviti Đokovića

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal otkrio je novinarima najveći motiv u novoj sezoni. Želja mu je zaustaviti niz poraza od trenutnog svjetskog broja 1, Srbijanca Novaka Đokovića.

Prošla sezona bila je frustrirajuća za Nadala jer je gubio od Đokovića u šest velikih finalnih obračuna, a sreću i zadovoljstvo na kraju je pronašao u osvajanju Davis Cupa sa španskom reprezentacijom u decembru 2011. godine.

"Žestoko sam radio u pripremama za novu sezonu i mislim da sam do sada napravio jako dobar posao. Osim Đokovića, ove godine će biti još nekoliko vrlo zahtjevnih protivnika", započeo je svoje izlaganje 25-godišnji Španac, no ubrzo je razgovor pošao u samo jednom smjeru.

"Lani me porazio u čak šest velikih finala, tako da znam koliko me težak posao očekuje i ove godine. Međutim, s druge strane, i sam ulazak u ta finala je sjajan rezultat", smatra Nadal.

Poraz na otvaranju sezonu u Dohi od Gaela Monfilsa Nadal je opravdao nešto poremećenim ritmom treniranja na otvaranju sezone, a vjeruje da je te probleme otklonio, te da će na Australian Openu biti pravi.

"Inače se za mečeve zagrijavam pola sata do 40 minuta, a tada sam to radio sat i pol na dan susreta kako bi više trenirao. Vjerujem da će na Australian Openu sve biti u redu", izjavio je Nadal.