Tenis
4

Nadal ljut zbog rasporeda igranja na Roland Garrosu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Sedmerostruki osvajač Roland Garrosa i branitelj naslova, Španac Rafael Nadal, izrazio je nezadovoljstvo zbog načina sastavljanja rasporeda igranja na pariskom Grand Slam turniru.

Nadal je u četvrtak u 2. kolu trebao igrati treći meč dana protiv Slovaka Martina Kližana. No, zbog problema s kišom, a bilo je poznato da će padati i ometati odvijanje turnira toga dana, Nadal i Kližan su tek u petak stigli na red. Španac je odigrao još jedan meč ispod svojih standarda, drugi uzastopni na turniru u kojem je izgubio prvi set, ali je na kraju slavio u četiri seta, 4-6, 6-3, 6-3, 6-3.

S druge strane, njegov suparnik u 3. kolu, Talijan Fabio Fognini, bio je za svoj meč 2. kola protiv Čeha Lukaša Rosola postavljen kao drugi meč dana, nakon jednog ženskog meča, te je stigao prije kiše odraditi posao i upisati pobjedu.

"To nije u redu, nije korektno. Svi znaju da je to pogrešno. Ja sam morao igrati u petak i opet ću morati igrati u subotu, dakle, dva dana zaredom, dok je moj idući suparnik u petak mogao gledati televiziju u svlačionici". započeo je Nadal, te nastavio.

"Fognini je u četvrtak bio postavljen nakon ženskog meča, a oni su kraći jer se igraju na dva osvojena seta. Meni su prije meča postavili jedan muški i jedan ženski meč, a muški zbog mogućih pet setova traju duže. Ako se već zna vremenska prognoza i da će padati kiša, onda bi trebalo napraviti sve što je moguće da se dva meča čiji se pobjednici sastaju u idućoj rundi postave u istom terminu", poentirao je Nadal.