ATP finale
0

Nadal izgubio od Söderlinga

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Drugu uzastopnu i drugu ukupnu pobjedu u petom meču karijere protiv Španca Rafaela Nadala upisao je Robin Söderling. U prvom meču skupine B ATP finala u Londonu, švedski teniser je slavio 6-4, 6-4.

Söderling je proslavio premijernu pobjedu protiv Nadala izbacivši ga u osmini finala ovogodišnjeg pariškog Grand Slam turnira koji je kasnije pripao Federeru. Da zna kako protiv njega dokazao je i u ponedjeljak u meču dugom sat i 38 minuta.

Bolje otvaranje Šveđanina (3-0) Nadal je brzo poravnao na 3-3 u uvodnom setu, da bi potom deveti igrač svijeta iskoristio prvu break-set-loptu koju mu je Španac ponudio kod 5-4 na svoj servis. Treba reći da je Nadal u prvom setu u dva navrata pokazao slabost na početnom udarcu, što je Söderling realizirao oba puta (iskorištenosti break-lopti 2/2).

Prijelomni trenutak drugoga seta odigrao se također u desetome gemu. Nakon što su obojica iskoristila po jednu break-šansu u ranijoj fazi nastavka igre, Söderling je dobro reagirao na drugu meč-loptu i pobjedom otvorio natjecanje u skupini B ATP finala.

U kasnijem nastavku programa svoj meč iste skupine odigrat će branitelj naslova, Srbin Novak Đoković, i Rus Nikolaj Davidenko.

ATP World Tour Finals, 1 kolo, skupina B:

Söderling - Nadal 6-4, 6-4

Đoković - Davidenko (kasnije)