Sjajni rezultati kolege
33

Nadal: Federer je ponovo dokazao svoju veličinu

Totalsport
Rafael Nadal
Rafael Nadal
Španski teniser Rafael Nadal izjavio je kako sjajni rezultati Rogera Federera u 2012. godini njega nisu nimalo iznenadili.

Govoreći za Sport360° samo četiri dana prije svojeg dugoočekivanog povratka na egzibiciji u Abu Dhabiju, Nadal je rekao kako se oduvijek protivio onima koji su otpisivali velikog Švicarca, da bi ovaj osvojio ukupno šest naslova u minuloj sezoni, između ostalih i na Wimbledonu, te se nakratko vratio svjetski broj 1.

"Roger je ponovo igrao sjajno ove sezone. Nikad nisam u to sumnjao i uvijek sam se protivio ljudima koji su govorili da je gotov proteklih godina. On je šampion i ponovo je to dokazao. Nadam se da je ispred njega još puno sjajnih mečeva", rekao je Nadal, dodavši kako se jako veseli povratku na terene po oporavku od povrede koljena.

"Definitivno sam vrlo uzbuđen zbog toga. Siguran sam da će publika u Abu Dhabiju, kao i uvijek, vidjeti kako dajem sve od sebe. Ne znam kakva će biti moja izvedba jer nisam igrao nekoliko mjeseci i stoga sam van ritma, ali vidjet ćemo."