Tenis
0

Nadal: Dao sam sve od sebe, ali suparnik je bio bolji

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: EPA)
Rafael Nadal (Foto: EPA)
"Izgubio sam meč jer je moj suparnik bio bolji. Isto tako, tranzicija sa zemlje na travu je teška, pogotovo kada niste sasvim spremni", izjavio je prvi teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, nakon što ga je Nijemac Dustin Brown, 85. u svjetskom poretku, pobijedio 6-4, 6-1 u osmini finala ATP turnira u Halleu.

Bio je to Nadalov prvi meč nakon što je četiri dana ranije pobijedio Novaka Đokovića u finalu Roland Garrosa, čime je osigurao devetu titulu pobjednika u Roland Garrosu.

"Stigao sam malo umoran u Halle, ne baš potpuno spreman. Međutim, u ovom meču nisam uopće igrao. To vam se može dogoditi protiv suparnika kao što je ovaj. Međutim, ne želim govoriti o suparniku", rekao je Nadal, ali je onda ipak govorio o Brownu.

"Prva četiri gema čovjek nije ubacio retern u igralište. Onda je odjednom počeo zabijati izravne poene iz reterna. Znate, takve mečeve je teško analizirati. Jedino što meni preostaje jest naporno trenirati, kao što sam ja i radio zadnja tri dana. Ja sam se trudio u ovom meču, dao sam sve od sebe. Nije išlo", rekao je Nadal.

Dustin Brown, koji je dobio pozivnicu za glavni žrijeb, emotivno je proslavio najveću pobjedu karijere.

"Nikada ranije nisam igrao protiv prvog igrača svijeta, nikada ranije nisam igrao protiv Nadala. Sada sam dobio tu šansu, kod kuće u Njemačkoj, i to na travi, mojoj najboljoj podlozi. Sve se spojilo. Želio sam odigrati maksimalno agresivno. Jako sam dobro servirao, jednostavno sam uspio provesti plan koji sam imao. Iznimno sam sretan", rekao je Brown.