Tenis
13

Nadal: Dan mog povratka tenisu je vrlo blizu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Bolovi u desnom koljenu razlog su što španskog teniskog majstora Rafaela Nadala nema na turnirima tokom posljednja tri mjeseca. No, isto je tako i dalje upitno kada će se Nadal vratiti tenisu.

Posljednji je meč Nadal odigrao na ovogodišnjem Wimbledonu kada je senzacionalno poražen od Čeha Lukaša Rosola. Nakon toga je otkazao sve turnire, od Olimpijskih igara i US Opena, do polufinala Davis Cupa u kojem je njegova Španija preko SAD-a došla do novog finala.

Nadal se oporavlja oporavka od aktuelne povrede i nakon što su jedno vrijeme oko njega uglavnom stanovale negativne vijesti, sada je situacija ipak daleko bolja.

"Mislim da će vrlo brzo doći dan kada ću se vratiti tenisu", rekao je u utorak španskim novinarima Rafael Nadal.

Nedavno je sam Nadal najavio da će igrati na ekshibiciji u Abu Dhabiju krajem 2012. godine, a ove nove riječi daju naslutiti da će sjajni Španac možda i ranije na teniske terene.

"Ne mogu govoriti o datumima. Teško je, jer se sve mijenja iz dana u dan. Samo mogu reći da sam sretan što sam došao u ovu fazu, da osjećam dan povratka. Prva dva mjeseca su bila traumatična. Psihički sam teško podnosio novonastalu situaciju i neizvjesnost što će uopće sa mnom biti. Sada je lakše jer sam tu, sasvim blizu igranja mečeva", zaključio je Nadal.