Tenis
1

Nadal: Cilj je povratak na svjetski vrh. Dat ću sve od sebe da ga ostvarim

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal u nedjelju je osvojio drugi uzastopni turnir iz serije Masters 1000. Nakon trijumfa u kanadskom Montrealu, Nadal je slavio i u američkom Cincinnatiju...

Španac je u finalu sa 7-6(8), 7-6(3) savladao domaćeg predstavnika Johna Isnera, te se domogao već devetog osvojenog turnira u ovoj sezoni, koji je započeo s mjesec dana "zakašnjenja" zbog povrede koljena.

Nadal, koji je od ovog ponedjeljka drugi igrač svjetskog poretka, je ujedno osvojio svoj 59. turnir u karijeri, te čak 26. iz serije Masters 1000! Ukoliko ovako nastavi, Španac bi do kraja sezone mogao zasjesti i na prvo mjesto ATP-jeve liste.

"Osvojiti dva uzastopna turnira na tvrdoj podlozi iz serije Masters 1000 i igrati na tako visokom nivou nakon sedam mjeseci stanke zbog problema s koljenom je uistinu fantastičan osjećaj. Osim naslova sam dobio i mnogo bodova s kojima se približavam svom cilju", povratku na prvo mjesto. Moguće je da do kraja godine budem tamo, a ja ću dati sve od sebe da u tome i uspijem", rekao je Nadal za špansku televiziju.

"Podloga je u Motrealu bila brža od ove u Cincinnatiju. Osvojiti naslov na tako brzoj podlozi mi je dalo samopouzdanja uoči ovog turnira. Igrao sam jako dobro i iz meča u meč sve bolje i bolje", zaključio je ljevoruki Španac.

Pred Nadalom, koji je ove sezone poražen jedino od Horacija Zeballosa, Novaka Đokovića i Stevea Darcisa, je tjedan dana odmora i treninga, a potom slijedi posljednji Grand Slam turnir sezone, US Open, na kojem, kao i na svim preostalim turnirima do kraja sezone, ne brani ni jedan jedini bod.