Tenis
0

Nadal: Čestitke Đokoviću, jako se popravlja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal nastavlja rušiti rekorde i pritom skromno izjavljuje da “mora poraditi na na vlastitoj igri kako bi je još podigao uoči najvažnijeg dijela sezone”.

Posljednja Špančeva velika pobjeda došla je u finalu ATP turnira Masters serije u Rimu, gdje je pobijedio Novaka Đokovića 7-6(2), 6-2. Slavio je četvrti put u Rimu, te 30. put zaredom na zemlji. Posljednji je put na toj podlozi poražen upravo u Rimu prije godinu dana od sunarodnjaka Juana Carlosa Ferrera.

  • Nevjerojatno je ponovno pobijediti ovdje i zato uživam u ovom trenutku. Svi smo u mom timu vrlo zadovoljni početkom sezone na zemlji - rekao je Nadal nakon pobjede u Foro Italicu te dodao:

  • Ipak, valja biti oprezan i pripremati se za dane kada će biti teže. Moram ostati s objema nogama na zemlji i nastaviti žestoko raditi kako bih prebrodio teškoće koje će se tek sad početi pojavljivati.

Oduševljeno je Nadal pozdravio publiku, koja ga je u Rimu bodrila kao da je Talijan.

  • Svjestan sam toga i iznimno zahvalan. Imao sam sjajnu podršku kroz cijeli turnir. Stoga mi i jest jako drago uvijek se iznova vraćati u Rim.

Na kraju je komplimentirao Novaku Đokoviću.

  • Želim mu čestitati na napretku koji pokazuje u posljednjim sedmicama. Nastavi li igrati ovako, uskoro će početi osvajati naslove na zemlji - rekao je 23-godišnji Španjolac.