Tenis
3

Nacija slavi "princa" Dimitrova, čestitao mu i bugarski premijer

Totalsport
Grigor Dimitrov (Foto: AFP)
Grigor Dimitrov (Foto: AFP)
Bugarska slavi i hvali svog 22-godišnjeg tenisera Grigora Dimitrova, koji je u nedjelju u Stockholmu osvojio prvi ATP turnir u karijeri, savladavši u finalu prvog nositelja, Španca Davida Ferrera 2-6, 6-3, 6-4.

Ljubitelji tenisa u Bugarskoj još pamte tri sestre, Manuelu, Katerinu i Magdalenu Maleevu. Sve tri su bile top 10 igračice, te su kombinovano osvojile 40 WTA turnira u karijeri.

No, Grigor Dimitrov je u nedjelju postao prvi teniser iz Bugarske koji je osvojio jedan ATP turnir. Za nagradu je u ponedjeljak skočio na 22. mjesto svjetskog poretka, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Taj uspjeh toliko je oduševio bugarsku naciju da se među čestitarima Dimitrovu, juniorskom pobjedniku Wimbledona i US Opena 2008. godine, našao i premijer Plamen Orešarski.

"Premijer je izrazio nadu da će Grigor Dimitrov postati inspiracija mnogim mladim talentima u Bugarskoj", navodi se u saopćenju Vladinog ureda za medije.

Dnevnik Trud piše kako je "princ" Dimitrov na najbolji način odgovorio kritičarima koji su tvrdili da nije dovoljno stabilan u najvažnijim trenucima.

Najpopularnija sportistkinja svijeta i djevojka Grigora Dimitrova, ruska teniserka Marija Šarapova, napisala je na svom Twitter profilu: "Kakav poseban trenutak!"