Rafael Nadal
0

"Na terenu nikad ne razmišljam o osveti"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
U polufinalu Roland Garrosa će igrati Rafael Nadal i Jürgen Melzer, odnosno Robin Söderling i Tomaš Berdych. U svakom smislu su to neočekivani mečevi u završnici na pariškoj zemlji.

U polufinalu nema ni prvog igrača na svijetu Rogera Federera, ni trećeg Novaka Đokovića, a najveće iznenađenje je upad među četiri posljednja Jürgena Melzera, austrijskog tenisera koji je time ostvario uspjeh karijere.

U polufinalu će na suprotnoj strani 22. nositelja Melzera stajati Nadal, najbolji igrač zemljanih terena posljednje decenije.

"Ne razmišljam o Nadalu. Tek sam dobio najveći meč u svojoj karijeri i dajem sebi dovoljno oduška da još malo uživam u toj pobjedi. Nikada u karijeri nisam dobio meč na tri dobijena seta, a kada sam izgubio prva dva. Shvatite me, želim još malo pričati o pobjedi protiv Đokovića", uz smijeh je komentarisao Melzer, prvi Austrijanac nakon Mustera u polufinalu nekog Grand Slam turnira.

Svi već konstruišu svoje finale za ovu godinu, a u njemu bi se trebali ogledati Nadal i Söderling. Između ta dva tenisera već duže vrijeme traje "hladni rat", a podsjetimo da je prošle godine Šveđanin pobijedio Nadala u Roland Garrosu, te time prekinuo Špančev dugi niz pobjeda u Parizu.

"Osveta? Nemam pojma o čemu pričate. Nikada na teren ne izlazim s namjerom osvećivanja, niti bilo kakvog sjećanja kako je posljednji meč završio. Tada potpuno gubite koncentraciju i to će vas odvesti samo na lošu stranu. Uostalom, prije finala moram igrati polufinale i potpuno sam fokusiran na Melzera koji igra sjajno. Ako uđem u finale tada možemo pričati o tom meču", rekao je Nadal, drugi teniser svijeta.