Pobijedio Francuza Gasqueta
1

VIDEO / Murrayju finale u Miamiju i drugo mjesto na ATP listi

Totalsport
Andy Murray
Andy Murray
Škot Andy Murray pobijedio je Francuza Richarda Gasqueta 6-7(3), 6-1, 6-2 u drugom polufinalnom dvoboju tenisera na ATP turniru Masters 1000 kategorije u Miamiju.

Britanac je ovom pobjedom došao do svog trećega ovosezonskog finala na Touru i do 18. pobjede u 20. ovogodišnjem meču. Došao je njom i do drugog mjesta ATP-ovog renkinga, na kojem će u ponedjeljak zamijeniti Rogera Federera. Bit će to njegov renking karijere.

U potpunosti je diktirao ritam meča. Zabio je 35 winnera te napravio 26 neprisiljenih pogrešaka. Griješio je više, očito je po rezultatu, tokom prvog seta, u kojem je servirao za pobjedu pri 5-4 vodstvu, a daleko manje u nastavku meča. U posljednja dva setova Francuzu je osvojio pet gemova na njegovom servisu.

Bila je to Murrayju peta pobjeda u osmom meču protiv Francuza.

Odbranio je lanjski uspjeh u Key Biscayneu, kada je u finalu izgubio od Novaka Đokovića. Jednom je i slavio na Crandon Parku, 2009. godine, također u finalu protiv Đokovića.

Suparnik u nedjeljnom finalnom meču bit će mu Španac David Ferrer, koji je u ranijem terminu nadigrao Nijemca Tommyja Haasa u tri setova.

ATP Miami, polufinale:

Murray (2) – Gasquet (8) 6-7(3), 6-1, 6-2 Ferrer (3) - Haas (15) 4-6, 6-2, 6-3