Tenis
0

Murray želi ''kopirati'' Federera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji britanski i peti svjetski teniser Andy Murray tvrdi da je ove godine puno spremniji za nastup na Australian Openu nego lani.

Murray se sprema za svoj peti nastup u Melbourneu, na prvom Grand Slam turniru sezone. Prethodna četiri nisu mu donijela puno radosti. Dva puta je igrao u osmini finala, uključujući i prošlogodišnji turnir, a dva puta je izletao u 1. kolu.

Inače, Murray je jedini među petoricom najboljih koji još nije osvojio Grand Slam turnir.

"To je tačno, ali nisam baš niti odigrao tako puno Grand Slam turnira u karijeri. Roger Federer je na svom 17. Grand Slamu osvojio svoj prvi naslov (u Wimbledonu 2003., op.a.), a meni će ovo biti 17. Grand Slam turnir", znakovito najavljuje Murray.

Kao da je želio reći da je stiglo i vrijeme za njega. U Australiju je stigao sedam dana ranije nego obično, kako bi se što bolje prilagodio uvjetima vrućeg ljeta u Melbourneu. U 1. kolu igrat će protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

"Imam osjećaj da sam se ove godine puno bolje i puno brže prilagodio na vrućinu nego lani. U svakom slučaju, osjećam se puno spremniji za nastup", izjavio je Murray.