Australian Open
0

Murray zaustavio Dolgopolova u četvrtfinalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji britanski teniser Andy Murray okončao je put Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova na Australian Openu, savladavši ga u četvrtfinalu nakon 186 minuta igre sa 7-5, 6-3, 6-7(3), 6-3.

Murray je u prethodna četiri meča izgubio samo 22 gema, ali u četvrtfinalu je lanjski finalist u Melbourneu prvi puta ove godine bio suočen s pravim iskušenjem i protivnikom koji mu je bio vrlo zahtjevan. Dolgopolov je na putu do četvrtfinala u pet setova izbacio Jo-Wilfrieda Tsongu i Robina Söderlinga. Protiv Murrayja je dokazao da ti uspjesi nisu stigli tek tako. Iako je Murray imao 2-0 u setovima i break u trećem, uspio je 22-godišnji Ukrajinac, 46. na svjetskog rang-listi, odvesti meč u četvrti set. No, u njemu je Murray poveo s 4-0, jedan break je Dolgopolov nadoknadio, više od toga nije mogao.

Ukrajinac je, očekivano, puno više napadao. Upisao je 57 izravnih poena, ali i 77 neforsiranih grešaka. Nije to čudno, jer je Ukrajinac znao da mora jako puno riskirati kako bi zaradio poen protiv sjajnog defanzivca kakav je Škot. Murray je u tom segmentu ipak pronašao bolju ravnotežu, 33 "winnera" i 34 greške koje Dolgopolov nije isprovocirao.

U prvom setu je Murray u 12. gemu trebao deset minuta i četvrtu set-loptu da bi završio posao. U drugom je Murray izdržao bez izgubljenog poena sve do trenutka kada je imao 5-3 i 40-0, tri vezane set-lopte. Tada je ispustio dva poena, ali je realizirao treću priliku. U trećem setu je Ukrajinac nadoknadio break zaostatka i dobio tie-break, ali u četvrtom setu je Murray s vodstvom 4-0 ostvario preveliku zalihu da bi se Dolgopolov mogao nadati novom povratku.

"Bio je vrlo težak meč. Svaki poen je bio težak. Dolgolopov udara loptu drukčije nego bilo koji drugi teniser. Teško je to objasniti. Nisam uspio pronaći svoj pravi ritam, morat ću igrati bolje u polufinalu", komentirao je Murray.

A u polufinalu ga čega Španac, pobjednik susreta između prvog i sedmog nositelja, Rafaela Nadala i Davida Ferrera. 

Australian Open, četvrtfinale tenisera:

Murray (5) – Dolgopolov 7-5, 6-3, 6-7(3), 6-3 Nadal (1) - Ferrer (7) kasnije