ATP World Tour Finals
0

Murray u dva seta bolji od Tsonge

Totalsport
Andy Murray
Andy Murray
Britanski teniser Andy Murray zaokružio je nastup u grupi A ATP Finalsa u Londonu pobjedom protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge 6-2, 7-6(3).

Plasirao se tako Murray u polufinale završnog turnira osmorice najboljih s dvije pobjede i sa druge pozicije, dok je Tsonga nastup završio bez pobjede, uz tek jedan osvojeni set (protiv Berdycha).

Bila je ovo Murrayjeva sedma pobjeda u osmom međusobnom meču protiv Francuza, a trebala se dogoditi i ranije od jednog sata i 35 minuta koliko se igralo. Nakon lagano dobivenog seta Murray je i u drugom vodio s breakom prednosti. No, kod 4-3 je Tsonga došao do prve break-lopte u meču koju je i iskoristio.

Nakon toga je Murray čak i spašavao drugi set, ali je ipak nekako dogurao do tie-breaka u kojem je lagano slavio (7-3). Zanimljivo da su dvojica najboljih u grupi Đoković i Murray, istim rezultatom (6-2, 7-6) trijumfirali protiv svojih suparnika u petak.

Đoković i Murray su, dakle, prošli dalje iz ove grupe A, dok će danas saznati i suparnike u polufinalu kada se iskristalizira situaciju u grupi B.

  ATP World Tour Finals, 3. kolo:

grupa A

Đoković (1) - Berdych (5) 6-2, 7-6(6) Murray (3) - Tsonga (7) 6-2, 7-6(3)

Redoslijed: 1. Đoković 3-0, 2. Murray 2-1, 3. Berdych 1-2, 4. Tsonga 0-3.