Tenis
6

Murray srušio Goffina: Velika Britanija osvajač Davis Cupa

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Velika Britanija će dugo pamtiti ovaj vikend. Sinoć je Fury postao svjetski šampion teške kategorije profesionalnog boksa, a danas su teniseri osvojili Davis Cup. Titulu je osigurao Andy Murray pobjedom nad Davidom Goffinom sa 3:0 u setovima, što je u konačnici 3:1 za Veliku Britaniju.

David Goffin je u prvom meču prije dva dana slavio protiv Kylea Edmunda sa 3:2 u setovima, a onda je Murray istog dana slavio protiv Rubena Belemelmansa sa 3:0. Potom su Britanci jučer slavili u dublu kada su braća Murray, Andy i Jamie savladali Davida Goffina i Stevea Darcisa sa 3:1 u setovima.

Stoga, današnji okršaj između Murraya i Goffina mogao je odlučiti pobjednika u slučaju pobjede Britanca što se na koncu i desilo.

Murray je slavio sa 3:0 u setovima (6:3, 7:5, 6:3) i Velikoj Britaniji donio prvu titulu Davis Cupa još od 1936. godine.

Interesantno, slično kao što je sinoć Fury u gostima u Njemačkoj Kličku uzeo titulu, tako su i teniseri na belgijskom tlu protiv Belgije slavili titulu Davis Cupa pošto se finale igralo u Gentu.