Tenis
0

Murray sastavio nogometni tim od tenisera: Ja sam centarfor, Đoković lijevi bek, Nadal u vezi

Totalsport
Andy Murray (Foto: EPA)
Andy Murray (Foto: EPA)
Najbolji britanski teniser i aktuelni pobjednik Wmbledona Andy Murray jedan je od mnogih ljubitelja nogometa među teniserima. Tokom Roland Garrosa sastavio je svoju idealnu nogometnu ekipu među teniserima.

Murray se odlučio za formaciju 4-3-3. U postavu je ubacio i jednu teniserku, ali je jedno mjesto ostavio upražnjeno jer se nije mogao odlučiti…

"Na gol bih stavio Michaela Llodru. Dobar je na mreži i ima brze reakcije, što je vrlo važno za golmana. Iako bi on vjerovatno radije bio igrač u polju. Centralni stoperi? Rekao bih Nenad Zimonjić, kojeg doduše nisam vidio u nogometnoj akciji, ali je vrlo snažan, čvrst. Drugi bi bio Jerzy Janowicz, ima dobru tehniku za tako visokog momka".

"Desni bek je Jo-Wilfried Tsonga. Igrao sam jednom s njim, vrlo je brz i prodoran. Bio bi dobar i u odbrani i u napadu. Lijevi bek bi bio Novak Đoković, igrao sam i s njim. Fizički može odgovoriti zahtjevu te pozicije, vrlo je pokretljiv i lijeva noga mu je jača, bez obzira što tenis igra s desnom rukom".

"Rafael Nadal bi mi igrao na lijevoj strani u veznom redu. Vrlo je dobar nogometaš. David Ferrer je defanzivni veznjak, dobar je u duelima u puno trči. Bio bi jako dobar na toj poziciji.

Voditelj razgovora se umiješao i konstatovao: "Nemamo još uvijek nijednu teniserku u timu".

"Amelie Mauresmo. Vidio sam je kako igra nogomet, jako je dobra. Eto, onda bih nju postavio na desnu stranu u vezi", reagovao je Murray.

Ostao je još napad…

"Ja bih igrao centralnog napadača. Igrao bih u napadu zajedno s Marcosom Baghdatisom. On je jako dobar. Sebastien Grosjean također, ali on vjerovatno nije baš u tako dobroj fizičkoj formi".

Dakle, bez Grosjeana je ostalo još jedno mjesto u napadu. Možda Fabio Fognini?

"Nisam igrao s njim nogomet. Ne, ne bih stavio Fogninija. On bi vjerovatno bio isključen zbog svađe sa sudijama".

Neki su se našli i uvrijeđeni što ih Murray nije uvrstio u svoju ekipu, poput Austrijanca Jürgena Melzera, koji je napisao na Twitteru:

"Tako dakle, Andy, ja ti nisam dovoljno dobar za tvoju ekipu? I nisi stavio Juana Monaca? Ovo me boli više od poraza na US Openu 2009."

Melzer je pritom malo pobrkao i godine, jer je od Murrayja izgubio u 3. kolu US Opena 2008. godine u pet setova, nakon što je osvojio prva dva…