Tenis
0

Murray: Sampras je bolji na travi od Federera

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanca Andyja Murrayja, trećeg tenisera na svijetu, ove godine mnogi vide kao najveću prijetnju Rogeru Federeru u Wimbledonu, dok u All England Clubu nema Rafaela Nadala.

Murray je, pak, u ponedjeljak ponudio svoje viđenje o tome ko je najbolji svih vremena na travi.

  • Pa, Sampras! To je sasvim logično. Čovjek je osvojio sedam naslova pobjednika u Wimbledonu, za razliku od pet Federera. Dakako, Federer ga ima šanse prestići, ali u ovom trenutku za mene nema nikakve dvojbe - rekao je Murray.

Sampras je najbolji na "svetoj travi" bio 1993., 1994., 1995., 1997., 1998.,1999. i 2000. godine. Federerove razdoblje je nastupilo od 2003. do 2007. godine kada je osvojio pet pehara zaredom. Serija je stala prošle godine kada je Nadal u epskom finalu pobijedio Švicarca 3-2 u setovima.

  • Govorimo o sitnicama. Stvarno je malo nedostajalo da kao drugi igrač svijeta dođem u Wimbledon. Da je Haas iskoristio 2-0 u setovima i break loptu protiv Federera u Roland Garrosu ja bih bio drugi teniser na svijetu. Dakle, razlike su male - rekao je Murray i završio uz riječi:

  • Razlika između mene i Federera i Nadala je razlika na Grand Slam turnirima. No, i tamo se osjećam sve bolje i igram sve bolje. Uostalom, na ostalim turnirima imam bolji omjer protiv Federera i dokazao sam odavno sebi da mogu biti i broj 1 i broj 2.