Tenis
0

Murray: Pobjeda nad Đokovićem je odlična za samopouzdanje

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Britanac Andy Murray osvrnuo se na pobjedu nad prvim svjetskim reketom Novakom Đokovićem 6-2, 7-5 u polufinalu ATP 500 turnira u Dubaiju.

Murray je blizu pobjede nad Đokovićem bio i u polufinalu Australian Opena, ali tada je izgubio peti set sa 7-5.

"Imao sam ja puno teških poraza u karijeri i nije mi se uvijek bilo lako vraćati nakon njih. Za mene je velika stvar što sam se nakon poraza u Australiji vratio na ovakav način. Nadam se da će mi ova pobjeda značiti puno za nastavak sezone. Samopouzdanje je u tenisu, kao u svakom individualnom sportu, toliko važno. Sigurno će moje samopouzdanje sada biti veće i siguran sam da ću ubuduće mentalno biti čvršći", rekao je Murray.

Nakon rezultata 2-2 u prvom setu, Murray je nanizao sedam gemova. Propustio je servis za meč pri vodstvu 5-3 u drugom setu, Đoković je vratio na 5-5, ali je zadnja dva gema u meču osvojio Škot.

"U prvom setu sam jako dobro servirao i bio sam agresivan kada sam imao priliku biti. U drugom setu je Đoković zaigrao riskantnije, pa je zbog toga i više griješio. Mislim da standard igre nije bio naročito visok. Mogao sam igrati i bolje, siguran sam da i Novak tako misli za sebe. Za mene je odličan znak da sam pobijedio iako možda i nisam odigrao svoj najbolji tenis", zaključio je Murray.

Đoković je pretrpio prvi poraz ove sezone. Turnir u Dubaiju osvojio je tri puta u zadnje tri godine.

"Andy je odigrao veliki meč. Servirao je jako dobro i bio je bolji igrač na terenu. Ja sam napravio puno neforsiranih pogrešaka u važnim trenucima. Sada se okrećem Indian Wellsu i Miamiju, sljedećim turnirima i sljedećim izazovima. Imat ću i više nego dovoljno vremena da se spremim za njih", izjavio je Đoković.

Dodajmo da je Murray sedmi puta u karijeri pobijedio prvog igrača svjetskog poretka. Tri takve pobjede je ostvario protiv Rafaela Nadala, dvije protiv Rogera Federera i sada drugu protiv Novaka Đokovića.

Švicarac Roger Federer i Argentinac Juan Martin del Potro igraju drugi polufinale u Dubaiju.