Tenis
199

Murray: Nisam očekivao da ću ostati broj 1; Đoković: Andy je definitivno najbolji na svijetu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Andy Murray je pobjedom u finalu World Tour Finalsa nad Novakom Đokovićem ostao na prvom mjestu na ATP listi, te će godinu završiti kao najbolji teniser svijeta.

Britanac je u direktnom dvoboju koji je odlučivao o tituli najboljeg tenisera svijeta savladao Srbijanca rezultatom 6:3, 6:4 i tako došao do svoje prve titule na završnom Mastersu sezone.

"Veoma je posebno bilo igrati protiv Novaka u ovakvom meču iako smo igrali finala na Grand Slamovima i Olimpijskim igrama. Sretan sam što sam pobijedio i što sam ostao na prvom mjestu. Iskreno, nisam to očekivao. Novak je veliki igrač, osvojio je sva četiri Grand Slama, to je veliko postignuće i siguran sam da to nećemo još zadugo vidjeti", rekao je Murray.

Đoković je istakao kako je Murray zasluženo na prvom mjestu na kraju ove godine.

"Ovo je za mene bila fantastična godina, posebno prvih šest mjeseci. Andy je definitivno najbolji na svijetu. Zaslužio je pobjedu jer je najbolji teniser. U odlučujućim momentima nisam uspio dobro igrati. Igra sam bolje kako se meč bližio kraju, ali to nije bilo dovoljno. Želim Andyju puno sreće u nastavku karijere", reao je Novak.