Tenis
55

Murray: Izvinjavam se timu, jer nisam završio posao; Đoković: Andy, želim ti sretno rođenje djeteta

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković je pobjedom nad Andyjem Murrayjem s 3:0 u setovima (6:1, 7:5, 7:6 /7:3/) osvojio šestu titulu na Australian Openu. Ovo je bilo četvrto finale ova dva tenisera na Grand Slamu u Melbournu, a svaki put slavio je teniser iz Srbije. Nakon meča, obojica su iskazala neizmjerno međusobno poštovanje.

Murrayju je ovo bilo peto finale Australian Opena i peti poraz. Odmah je na početku svog komentara nakon meča uz osmijeh aludirao na tu činjenicu, a onda je kasnije vrlo emotivno zahvalio svima na podršci, a posebno njegovoj ženi s kojom iščekuje rođenje djeteta.

"Osjećam kao da sam već bio ovdje. Čestitam Đokoviću na osvajanju šestog Australian Opena što je nevjerovatan uspjeh. Hvala mom timu koji me doveo u ovu poziciju. Izvinite što nisam završio posao. I na kraju, želim reći svojoj ženi Kim da je bila legenda tokom posljednje dvije sedmice. Hvala ti za svu podršku", kazao je Murray.

Đoković je pohvalio Murraya, tenisera kojeg poznaje još od 12. godine, te poželio njemu i njegovoj ženi sretno rođenje djeteta dodavši da će time doživjeti nezapamćen osjećaj.

"Trebam iskazati poštovanje Andyju i njegovom timu za još jedno takmičenje. Veliki si šampion i veliki prijatelj. Siguran sam da ćeš u budućnosti imati još prilika da se izboriš za ovaj trofej. Želim tvojoj ženi uspješan porođaj vaše bebe i nadam se da ćeš iskusiti osjećaj kakav nisi prije osjetio, jer to se desilo meni i mojoj ženi", rekao je najbolji teniser svijeta nakon velike pobjede.